Składniki:
30 dag piersi z indyka, torebka ryżu, pół puszki kukurydzy, 3 ogórki konserwowe, jogomajo.
Jak przyrządzić?
Gotujemy pierś, ryż i kukurydzę do miękkości, oczywiście na parze. Ogórek kroimy na bardzo malutkie kosteczki, po ugotowaniu kroimy w kosteczkę (ok. 1 cm x 1 cm) indyka, mieszamy z ogórkiem, ryżem i kukurydzą, a jak wystygnie, dodajemy kilka łyżek jogomajo. Schłodzić w lodówce, podawać na zimno.
Potrzebne przybory:
Parowar lub sitko do gotowania na parze.
Uwagi:
Jeśli wolimy, aby potrawa lepiej smakowała, lecz miała więcej kalorii, można dodać zwykły majonez.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4-5 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | MartaLeLe |