Dietetyczna pierś kurza w sosie żurawinowo-imbirowo-pomarańczowym

Przepis kulinarny

Składniki:

Podwójna pierś kurza,
sól, pieprz, trochę sosu sojowego.
Sos:
1 łyżeczka świeżego posiekanego imbiru,
1/2 dużej obranej pomarańczy,
15 dag żurawiny,
szczypta cynamonu.

Jak przyrządzić?

Filet z kurczaka podzielić na 2 części, posolić, popieprzyć, posmarować odrobiną sosu sojowego.Ugotować na parze.Wyłożyć na talerz.Składniki sosu zmiksować, polać mięso.

Jak podawać?

Z młodymi ziemniaczkami i zieloną fasolką.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Porcje2-3
Kalorycznośćniska
Przybliżony koszt15 zł
Autorburencja

Dietetyczna pierś kurza w sosie żurawinowo-imbirowo-pomarańczowym: Podobne przepisy

Dietetyczna pierś kurza w sosie żurawinowo-imbirowo-pomarańczowym: wypróbuj również

Powiązane Tematy