Kandyzowana skórka pomarańczowa - jak ją zrobić?



Kandyzowana skórka pomarańczowa jest składnikiem wielu ciast i deserów. Można ją oczywiście kupić w sklepie, ale czy nie lepiej zrobić ją własnoręcznie. Na pewno nie jest to trudne, a w razie potrzeby masz w domu ważny dodatek i pewność, że nie ma w nim nic sztucznego. W takim razie do dzieła.
Przygotuj:
- skórkę z dwóch pomarańczy (biała „podskórka” też powinna być)
- szklankę cukru
- wodę
1. Zalej skórkę z pomarańczy wodą i pozwól jej się moczyć przez całą dobę.
2. Kolejnego dnia odciśnij wodę i przepłucz skórkę.
3. Zagotuj pół szklanki wody i rozpuść w niej cukier.
4. Skórkę z pomarańczy, nie mylić ze skórką pomarańczową (zwaną też cellulitem), drobno pokrój.
5. Wrzuć skórkę do syropu i gotuj przez kwadrans na wolnym ogniu.
6. Teraz wystarczy włożyć skórkę do wyparzonych słoików.
7. Jesteś przygotowana do zrobienia pysznego deseru i doskonałego ciasta.

Najnowsze

Opaski stabilizujące do noszenia na co dzień: komu mogą pomóc?
MATERIAŁ PROMOCYJNY
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze