Składniki:
papryka czerwona, zielona i żółta, kukurydza, cukinia, marchew, zielony groszek, brokuły, fasolka, (w zależnosci od upodobań można dodać inne warzywa), parówki.
Sos beszamelowy: pieprz cytrynowy, bazylia.
Sos śmietanowy (na bazie majonezu): Słoik majonezu (200 ml),
2 łyżki śmietany
Jak przyrządzić?
Parówki kroimy w plasterki i podsmażamy na oliwie, dodajemy do nich pokrojone warzywa i smażymy około 8-10 minut, aby nie były twarde. Pod koniec dodajemy sos i pieprz, i bazylię. Można również dodać odrobinę czosnku.
Uwagi:
Danie jest szybkie w przygotowaniu, smaczne, idelanie nadaje się jako dodatek do ryb lub kurczaka (wtedy przyrządzamy je bez parówek).
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | średnia |
Autor | Esme |