Kolorowy bukiet

Przepis kulinarny

Składniki:

papryka czerwona, zielona i żółta, kukurydza, cukinia, marchew, zielony groszek, brokuły, fasolka, (w zależnosci od upodobań można dodać inne warzywa), parówki.
Sos beszamelowy: pieprz cytrynowy, bazylia.
Sos śmietanowy (na bazie majonezu): Słoik majonezu (200 ml),
2 łyżki śmietany

Jak przyrządzić?

Parówki kroimy w plasterki i podsmażamy na oliwie, dodajemy do nich pokrojone warzywa i smażymy około 8-10 minut, aby nie były twarde. Pod koniec dodajemy sos i pieprz, i bazylię. Można również dodać odrobinę czosnku.

Uwagi:

Danie jest szybkie w przygotowaniu, smaczne, idelanie nadaje się jako dodatek do ryb lub kurczaka (wtedy przyrządzamy je bez parówek).

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
Kalorycznośćśrednia
AutorEsme

Kolorowy bukiet: Podobne przepisy

Kolorowy bukiet: wypróbuj również

Powiązane Tematy