Sałatka rybna koktajlowa

Przepis kulinarny

Składniki:

40 dag ryby gotowanej, 10 dag sałaty, 2 jaja, 5 dag majonezu, 10 dag kefiru, 2 dag keczupu, sól pieprz, zielenina sezonowa

Jak przyrządzić?

Ugotowaną rybę obrać ze skóry, pokroić w kostkę. Ugotowane jaja na twardo pokroić na cząstki. Liście sałaty ułożyć w salaterce. Na sałacie ułożyć rybę, posypać przyprawami i zieleniną. Polać sosem majonezowym wymieszanym z kefirem i keczupem. Na wierzchu ułożyć cząstki jaj i udekorować np. pomidorami, ogórkami, rzodkiewką.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania40 min.
Trudnośćprosty
Kaloryczność196 kcal
Autordorota

Sałatka rybna koktajlowa: Podobne przepisy

Sałatka rybna koktajlowa: wypróbuj również

Powiązane Tematy