Składniki:
1 główka białej kapusty,
1 lub 2 cebule,
ok. 200 g gotowych łazanek,
smalec lub olej,
sól, pieprz, cukier.
Jak przyrządzić?
Białą kapustę poszatkować. Cebulę pokroić w półksiężyce. Do dużego rondla dać smalec lub olej i dodać cebulę, posolić, posłodzić i zeszklić. Dodać kapustę. Posolić, popieprzyć do smaku. Podlać nieco wodą. Dusić pod przykryciem, mieszając. W międzyczasie ugotować łazanki. Kiedy kapusta będzie już miękka, a woda wyparuje, dodać łazanki, mieszać, i lekko podsmażyć, ale tak by nie przypalić.
Jak podawać?
Podawać od razu na talerz, samo smakuje najlepiej.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 70 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2-4 |
Przybliżony koszt | 7 zł |
Autor | Agata |