Łazanki z białą kapustą

Przepis kulinarny

Składniki:

1 główka białej kapusty,
1 lub 2 cebule,
ok. 200 g gotowych łazanek,
smalec lub olej,
sól, pieprz, cukier.

Jak przyrządzić?

Białą kapustę poszatkować. Cebulę pokroić w półksiężyce. Do dużego rondla dać smalec lub olej i dodać cebulę, posolić, posłodzić i zeszklić. Dodać kapustę. Posolić, popieprzyć do smaku. Podlać nieco wodą. Dusić pod przykryciem, mieszając. W międzyczasie ugotować łazanki. Kiedy kapusta będzie już miękka, a woda wyparuje, dodać łazanki, mieszać, i lekko podsmażyć, ale tak by nie przypalić.

Jak podawać?

Podawać od razu na talerz, samo smakuje najlepiej.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania70 min.
Trudnośćprosty
Porcje2-4
Przybliżony koszt7 zł
AutorAgata

Łazanki z białą kapustą: Podobne przepisy

Łazanki z białą kapustą: wypróbuj również

Powiązane Tematy