Faszerowane rurki w sosie - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

1 opakowanie makaronu dużych rurek (ja używam z Lubelli),
30 dag mięsa mielonego,
1 puszkę kukurydzy,
1 puszkę groszku konserwowego,
20 dag tartego sera,
30 dag usmażonych pieczarek (lub gotowy farsz pieczarkowy),
3 opakowania sosu (ja używam grzybowego z Knorra).

Jak przyrządzić?

Surowe mięso mielone solimy i pieprzymy oraz wsypujemy troszeczkę papryki słodkiej. Do doprawionego mięsa wkładamy usmażone pieczarki lub farsz pieczarkowy i kukurydzę oraz groszek i ser. Następnie napełniamy rurki farszem, tak żeby nie wypadał farsz i układamy w naczyniu żaroodpornym. W osobnym garnku należy rozrobić sos wg. proporcji na opakowaniu. Do naczynia żaroodpornego, w którym są faszerowane rurki wlewamy sos, tak żeby zakrył prawie 3/4 rurki.Wstawiamy do piekarnika pod przykryciem pieczemy ok. 45 minut w temp. 180 st. do momentu, aż rurki zmiękną.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania70 min.
Trudnośćprosty
Kalorycznośćśrednia
AutorP Y S Z N E

Faszerowane rurki w sosie: Podobne przepisy

Faszerowane rurki w sosie: wypróbuj również

Powiązane Tematy