Składniki:
1 opakowanie makaronu dużych rurek (ja używam z Lubelli),
30 dag mięsa mielonego,
1 puszkę kukurydzy,
1 puszkę groszku konserwowego,
20 dag tartego sera,
30 dag usmażonych pieczarek (lub gotowy farsz pieczarkowy),
3 opakowania sosu (ja używam grzybowego z Knorra).
Jak przyrządzić?
Surowe mięso mielone solimy i pieprzymy oraz wsypujemy troszeczkę papryki słodkiej. Do doprawionego mięsa wkładamy usmażone pieczarki lub farsz pieczarkowy i kukurydzę oraz groszek i ser. Następnie napełniamy rurki farszem, tak żeby nie wypadał farsz i układamy w naczyniu żaroodpornym. W osobnym garnku należy rozrobić sos wg. proporcji na opakowaniu. Do naczynia żaroodpornego, w którym są faszerowane rurki wlewamy sos, tak żeby zakrył prawie 3/4 rurki.Wstawiamy do piekarnika pod przykryciem pieczemy ok. 45 minut w temp. 180 st. do momentu, aż rurki zmiękną.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 70 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | średnia |
Autor | P Y S Z N E |