Składniki:
25 dag mąki,
25 dag margaryny,
3/4 szkl. cukru,
4 jajka,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
cukier waniliowy,
2 łyżki kakao,
bakalie.
Jak przyrządzić?
Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka z cukrem, margaryną palmą, cukrem waniliowym miksować aż powstanie jednolita prawie biała masa. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną i przesianą z proszkiem do pieczenia, bakalie. A na końcu pianę z białek delikatnie mieszając. Dzielimy ciasto na dwie części do jednej dodajemy kakao i miksujemy , by powstało jednolite ciemne ciasto. Do przygotowanej odpowiednio formy nakładamy na zmianę raz jasne , raz ciemne ciasto. Pieczemy 50 min w temp. 180 stopni.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | amelka |