Składniki:
łosoś wędzony, mule lub małże, krewetka black tiger i koktajlowa, warzywa juliene, szafran, sos tao tao, słodko pikantny halibut lub okoń kostka rosołowa drobiowa.
Jak przyrządzić?
Na początek gotujemy wodę z dodatkiem kostki drobiowej, dodajemy około 2-3 plastrów łososia, ze 4-5 sztuk, mule lub małże jak kto lubi, ja bardziej wolę małże później dorzucamy krewetki black tiger i koktajlówki z warzywami juliene. Na koniec dajemy halibuta lub okonia z sosem tao tao słodko pikantnym.
Potrzebne przybory:
Garnek średni.
Jak podawać?
Zupkę podawać w miseczkach, coś na sposób chiński.
Uwagi:
Jeśli lubicie zupy rybne, to coś dla was, sam wiem, bo ludzie ją chwalą i przychodzą na nią na lunche!
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 3-4 |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 50 zł |
Autor | adi |