Składniki:
ser biały wiejski (może być twaróg), parówki, majonez lub śmietana18% jak to woli, papryka ostra (chili można nią zastąpić), pieprz, sól, czosnek granulowany ale ten bardziej ostry.
Jak przyrządzić?
Serek biały urobić czym kto woli, parówki pokroi w plasterki, wsypać je do serka a następnie wymieszać i dodać śmietany lub majonezu na samym końcu dodać pieprz, sól, czosnek i paprykę to wszystko wymieszać.
Potrzebne przybory:
Miska, widelec lub tłuczek, łyżka.
Jak podawać?
Potrawę można jeść od razu, można jeść ją samą lub jak kto woli na kanapce z masłem i serkiem.
Uwagi:
Parówki są dobre te co nie ma foli na nich, jak ktoś lubi mniej ostry serek to może użyć łagodniejszego czosnku i papryki, to śmietana może być też wiejska nie dawajcie za dużo pieprzu, bo możecie później tego nie zjeść tak samo jak z solą.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | Alicja |