Składniki:
4 bułki (np. kajzerki),
1 filet z piersi kurczaka,
1 dojrzałe awokado,
2 łyżki majonezu,
2 jajka,
bułka tarta,
ketchup,
olej,
sól,
pieprz.
Jak przyrządzić?
Filet pokroić na 4 kotleciki, zbić tłuczkiem na grubość ok. 1cm. Przyprawić solą i pieprzem, obtoczyć w bułce tartej, potem w jajku i znów w bułce. Usmażyć na gorącym oleju na złoty kolor. Bułki przekroić, rozłożyć spodem w dół na blasze i piec w gorącym piekarniku przez 1-2min. Gorące bułeczki wyjąć, na spodnią część nałożyć ketchup, na to położyć kotlecik z kurczaka, nałożyć łyżeczkę majonezu a na to położyć gruby plaster awokado i przykryć górną częścią bułki. Smacznego!
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Przybliżony koszt | 12 zł |
Autor | KK |