Składniki:
Mak:
30 dag maku sparzyć i zemleć,30 dag cukru pudru,6 jajek,2 łyżki mąki pszennej,5 dag siekanych orzechów,łyżeczka proszku do pieczenia.
Ser:60 dag sera,5 jajek,15 dag margaryny,30 dag cukru,1 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej,2 cukry waniliowe.
Kokos:
10 dag margaryny,15 dag cukru,20 dag kokosu.
Jak przyrządzić?
Mak:
Ubić pianę dodać cukier,żółtka i resztę składników.
Ser:
Zrobić jak sernik.
Kokos:
Wszystko razem zagnieść i dać do zamrażarki aż stwardnieje.
Wykonanie:
Mak - ser - starte ciasto kokosowe.
Potrzebne przybory:
Miska, trzepaczka, stolnica, garnek, mikser, tarka.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 65 min. |
Trudność | średni |
Porcje | 30 |
Kaloryczność | wyska |
Autor | Ala |