Składniki:
Płatki kukurydziane, miód, rodzynki, bita śmietana, cukier puder, truskawki. Foremki kucharskie papierowe.
Jak przyrządzić?
Płatki kukurydziane wsypać do miski, następnie dodać 7-8 łyżek miodu, garść rodzynek i truskawki, na koniec bitą śmietanę i włożyć do woreczków. Na sam koniec ozdobić ciastko bitą śmietaną, rodzynkami i połówkami truskawek.
Potrzebne przybory:
Miska, łyżka.
Jak podawać?
Najlepiej z napojem ze świeżych truskawek.
Uwagi:
Przy mieszaniu uważać na truskawki. Nie piec.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Ostrowianka |