Składniki:
Szczypta szafranu, szczypta soli, pieprz, czosnek w proszku (pół łyżeczki), 2 łyżeczki rodzynek, Vegeta do smaku wg uznania, majonez 1 łyżka, 4 plastry ananasa.
Jak przyrządzić?
Kurczaka pokroić w kostkę wrzucić na gorący olej, dodać szafran, pieprz, rodzynki, Vegetę, czosnek i majonez. Kiedy mięsko już będzie brązowiutkie, dodać pokrojonego w kostkę ananasa, smażyć 5 min. Gotowe!
Potrzebne przybory:
Patelnia.
Jak podawać?
Na talerzu.
Uwagi:
Najlepiej smakuje z sałatką z pomidorka w majonezie i z koperkiem!
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | madzia |