Składniki:
50 dag karkówki, 2 marchewki, 25 dag białej kapusty, 2 cebule, 3 łyżki oleju, 1-2 ząbki czosnku, 1 łyżeczka imbiru, 1 szklanki bulionu, 6 łyżek sosu sojowego, 1 łyżka octu winnego, sól, pieprz, 1 łyżeczka cukru, 2,5 dag orzeszków ziemnych.
Jak przyrządzić?
Kapustę poszatkować, opłukać i odsączyć. Marchewkę pokroić w słupki. Mięso pokroić w paski.Cebulę pokroić w piórka, a czosnek rozgnieść.Olej rozgrzać na patelni, włożyć mięso, podsmażyć prawie do miękkości i wyjąć na talerz. Do tego samego oleju włożyć warzywa, smażyć 2-3 minuty, dodać czosnek, imbir, orzeszki, mięso i podlać bulionem. Dusić 5-7 minut. Sos sojowy wymieszać z octem, dodać do potrawy, przyprawić solą, cukrem i pieprzem.
Potrzebne przybory:
Deska do krojenia, ostry nóż, wok lub głębsza patelnia
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | 3 |
Autor | k33agnieszka |