Makaronowo tuńczykowa - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

Pół paczki makaronu (świderki,kokardki), puszka tuńczyka w sosie własnym, 1 świeża papryka (z zieloną dobrze smakuje), pomidorki koktajlowe (ok.10 szt,), korniszony (też ok. 10 szt. lub więcej jak ktoś lubi), mała cebulka (może być czerwona), ząbek czosnku, 3-4 łyżki majonezu, łyżka oliwy z oliwek, pieprz, sól.

Jak przyrządzić?

Makaron gotuję w osolonej wodzie al dente (żeby nie był za miękki. Czekam, aż przestygnie i dodaję do niego rozdrobnionego tuńczyka, ogórki, paprykę i pomidorki kroję w kostkę, cebulę siekam bardzo drobno, a czosnek przeciskam przez praskę, dodaję wszystko razem i mieszam. Doprawiam solą, pieprzem, dodaję oliwę i majonez. Na początek radzę dodać mniej i spróbować czy będzie lepsze.

Potrzebne przybory:

Garnek do gotowania, miska + łycha do mieszania.

Jak podawać?

Jak każdą potrawę, na talerzu ;) najlepiej schłodzoną, smakuje najlepiej. Dobry dodatek zamiast ziemniaków i surówki do mięs ;]

Uwagi:

Sałatka ekspresowa :) smakuje wszystkim!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Porcje6-7
Kalorycznośćśrednia
AutorSoNja

Makaronowo tuńczykowa: Podobne przepisy

Makaronowo tuńczykowa: wypróbuj również

Powiązane Tematy