Składniki:
Biszkopt (na dużą blachę):
1 szklanka mąki, 1 szklanka cukru kryształ, 10 jajek.
Masa z "Kubusiem":
700 ml "Kubusia" (marchew + banan + brzoskwinia),2 budynie śmietankowe bez cukru.
Krem:
pudełko śmietany kremówki 36%, 1 galaretka pomarańczowa.
2 opakowania ciastek z galaretką (typu "Delicje").
Jak przyrządzić?
Biszkopt:
Jajka z cukrem miksować na mniejszych obrotach, potem na większych. Miksować na puszystą pianę ok. 7-10 minut. Do masy dodawać delikatnie po trochu mąkę. Ciasto przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temp. 180 stopni przez 30-40 minut.
Masa:
Ugotować budyń z soku "Kubuś" i proszku budyniowego.
Krem:
Galaretkę rozpuścić w 1 szklankę wody, wystudzić. Ubić śmietanę. Na koniec dodać wystudzoną galaretkę.
Przełożenie placka:
Na wystudzony biszkopt wylać ugotowaną masę. Jak wystygnie ułożyć ciastka polewą do góry. Wystudzony krem wyłożyć na ciastka.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Autor | Gabidonek |