Składniki:
Biszkopt: 6 jaj, 1 szklanka mąki, 1 szklanka cukru, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia.
Masa: 1 sok pysio zielony duży, 3 budynie śmietankowe, 3 galaretki agrestowe, cukier waniliowy, śmietana kremówka 30%, 2 opakowania delicji.
Jak przyrządzić?
Ze składników upiec biszkopt.
Masa: wlać sok do garnka, z tego odlać pół szklanki soku i w nim rozpuścić 3 budynie, gdy sok w garnku zacznie się gotować, wlać budyń i zamieszać, dobrze ugotować. Gdy trochę ostygnie, wlać na biszkopt. Na zieloną masę ułożyć delicje. Ubić śmietanę kremówkę z cukrem waniliowym, dodać rozpuszczoną w małej ilości wody galaretkę. Ubitą śmietanę włożyć na ciastka. Na wierzch dać dwie galaretki rozpuszczone w pół litra wody.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | MAMUŚKA |