Składniki:
Ciasto:
8 dag masła, 25 dag cukru pudru, 2 jajka, 30 dag mąki, 3 łyżki kakao, mały proszek do pieczenia, szklanka mleka.
Masa:
25 dag masła, 25 dag cukru pudru, 1 jajko, 1 łyżka kakao, trochę spirytusu, orzechy, rodzynki, wiórki kokosowe.
Jak przyrządzić?
Ciasto:
Masło utrzeć z cukrem pudrem i jajkami, dodać mąkę, kakao, proszek do pieczenia i mleko. Piec około 30 minut. Po upieczeniu skruszyć.
Masa:
Masło utrzeć z cukrem pudrem, jajkiem i kakaem. Dodać orzechy, rodzynki, trochę spirytusu i pokruszone ciasto. Razem wyrobić. Formować kulki i obtaczać w kokosie lub mielonych orzechach.
Uwagi:
Przechowywać w lodówce.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Trudność | średni |
Kaloryczność | średnia/wysoka |
Autor | fiona |