Ziemniaczki (autor fiona) - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

Ciasto:
8 dag masła, 25 dag cukru pudru, 2 jajka, 30 dag mąki, 3 łyżki kakao, mały proszek do pieczenia, szklanka mleka.
Masa:
25 dag masła, 25 dag cukru pudru, 1 jajko, 1 łyżka kakao, trochę spirytusu, orzechy, rodzynki, wiórki kokosowe.

Jak przyrządzić?

Ciasto:
Masło utrzeć z cukrem pudrem i jajkami, dodać mąkę, kakao, proszek do pieczenia i mleko. Piec około 30 minut. Po upieczeniu skruszyć.
Masa:
Masło utrzeć z cukrem pudrem, jajkiem i kakaem. Dodać orzechy, rodzynki, trochę spirytusu i pokruszone ciasto. Razem wyrobić. Formować kulki i obtaczać w kokosie lub mielonych orzechach.

Uwagi:

Przechowywać w lodówce.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Trudnośćśredni
Kalorycznośćśrednia/wysoka
Autorfiona

Ziemniaczki (autor fiona): Podobne przepisy

Ziemniaczki (autor fiona): wypróbuj również

Powiązane Tematy