Składniki:
Biszkopt z 2 jaj, 0,50 kg serka waniliowego, 1 mały jogurt naturalny , 4 łyżki cukru pudru, 3 łyżki żelatyny, 1/2 szklanki mleka, 3 galaretki owocowe, garść borówek (dla innych to jagody), malin, truskawek, poziomek, jeżyn.
Jak przyrządzić?
Pieczemy biszkopt z 2 jaj (myślę że każdy ma swój wypróbowany sposób). Mikserem ubijamy serek dodając do niego jogurt i cukier puder. Do szklanki wsypujemy żelatynę i dodajemy 5 łyżek zimnej wody, odstawić do napęcznienia, następnie rozpuścić żelatynę ciepłym mlekiem, wystudzić. Wystudzoną żelatynę dodać do ubitej masy, dokładnie wymieszać. Galaretki rozpuścić w 1 litrze wody, wystudzić.
Wykonanie:
Na biszkopt wylewamy gęstniejącą masę, układamy owoce, zalewamy galaretką. Odstawić do lodówki, aby się ścięło. Smacznego !
Uwagi:
Ilość przewidziana na średnią tortownicę lub blaszkę formatu A4:)
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | 16 |
Kaloryczność | niska |
Autor | Lillith |