Kawa piernikowa

Przepis kulinarny

Składniki:

kawa rozpuszczalna, cukier waniliowy, mleko, kakao, cynamon, przyprawa do piernika.

Jak przyrządzić?

Na początku gotujemy wodę w czajniku i zalewamy dowolną ilość kawy. W garnuszku (lub kubku metalowym) gotujemy mleko. Gdy się zagotuje, dodajemy łyżkę kakao i dosypujemy pół opakowania cukru waniliowego, pół łyżeczki przyprawy do piernika i pół łyżeczki cynamonu, całość miksujemy i zostawiamy jeszcze na moment na ogniu. Pozostałą połowę cukry waniliowego dodajemy do zaparzonej kawy. Ugotowane mleko wlewamy do kawy. Smacznego.

Potrzebne przybory:

Garnuszek lub kubek metalowy.

Jak podawać?

W filiżankach, kubkach, szklankach.

Uwagi:

Można udekorować kawę cynamonem lub startą czekoladą.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaNapoje
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
Kalorycznośćśrednia
Autoragatka16

Kawa piernikowa: Podobne przepisy

Kawa piernikowa: wypróbuj również

Powiązane Tematy