Składniki:
kawa rozpuszczalna, cukier waniliowy, mleko, kakao, cynamon, przyprawa do piernika.
Jak przyrządzić?
Na początku gotujemy wodę w czajniku i zalewamy dowolną ilość kawy. W garnuszku (lub kubku metalowym) gotujemy mleko. Gdy się zagotuje, dodajemy łyżkę kakao i dosypujemy pół opakowania cukru waniliowego, pół łyżeczki przyprawy do piernika i pół łyżeczki cynamonu, całość miksujemy i zostawiamy jeszcze na moment na ogniu. Pozostałą połowę cukry waniliowego dodajemy do zaparzonej kawy. Ugotowane mleko wlewamy do kawy. Smacznego.
Potrzebne przybory:
Garnuszek lub kubek metalowy.
Jak podawać?
W filiżankach, kubkach, szklankach.
Uwagi:
Można udekorować kawę cynamonem lub startą czekoladą.
Kategoria dania | Napoje |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | średnia |
Autor | agatka16 |