Składniki:
Piersi z kurczaka, makaron (najlepiej rurki), kremówka, zupa cebulowa (z proszku).
Jak przyrządzić?
Makaron lekko podgotować (mniej, niż al dente, bo będziemy jeszcze piec). Piersi z kurczaka obtoczyć w zupie cebulowej. Do naczynia żaroodpornego przełożyć podgotowany makaron. Na to, piersi kurczaka i zalać śmietaną kremówką. Zakryć i włożyć do piekarnika. Piec w temp. ok.180 st. C, około 40 minut.
Jak podawać?
To już jest mięso z makaronem i sos. Można dołożyć jakąś surówkę.
Uwagi:
Zupę cebulową można wymieszać z grzybową / pieczarkową. Nie wsypujemy żadnych przypraw - zupa załatwia sprawę.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Smakosz |