Składniki:
1 duży (400g) jogurt naturalny, 1 duży kefir, 400g owoców (truskawki, jagody, wiśnie, morele, można użyć dowolny owoc, taki jaki się lubi), 1 cukier wanilinowy, 3 łyżki cukru, duży makaron (kokardki najlepiej Lubella).
Jak przyrządzić?
Kefir i jogurt wlewamy do średniej wielkości miski, wsypujemy cukier wanilinowy, połowę z przygotowanych owoców miksujemy i dodajemy do naczynia całość słodzimy cukrem i mieszamy, jeżeli ktoś lubi słodsze smaki, może dodać więcej cukru, drugą część owoców, jeżeli są duże np. truskawki kroimy w kawałki, jeżeli są małe - jagody dodajemy w całości i całość mieszamy. Na koniec dodajemy ugotowany dobrze wystudzony i odsączony makaron wystarczy 1/4 - 1/3 opakowania. Całość odstawiamy na 2 godz. do lodówki.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 140 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Stoban |