Chłodnik owocowy

Przepis kulinarny

Składniki:

1 duży (400g) jogurt naturalny, 1 duży kefir, 400g owoców (truskawki, jagody, wiśnie, morele, można użyć dowolny owoc, taki jaki się lubi), 1 cukier wanilinowy, 3 łyżki cukru, duży makaron (kokardki najlepiej Lubella).

Jak przyrządzić?

Kefir i jogurt wlewamy do średniej wielkości miski, wsypujemy cukier wanilinowy, połowę z przygotowanych owoców miksujemy i dodajemy do naczynia całość słodzimy cukrem i mieszamy, jeżeli ktoś lubi słodsze smaki, może dodać więcej cukru, drugą część owoców, jeżeli są duże np. truskawki kroimy w kawałki, jeżeli są małe - jagody dodajemy w całości i całość mieszamy. Na koniec dodajemy ugotowany dobrze wystudzony i odsączony makaron wystarczy 1/4 - 1/3 opakowania. Całość odstawiamy na 2 godz. do lodówki.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Czas przygotowania140 min.
Trudnośćprosty
AutorStoban

Chłodnik owocowy: Podobne przepisy

Chłodnik owocowy: wypróbuj również

Powiązane Tematy