Składniki:
2 jajka, pół szklanki cukru (może być pół na pół brązowy z białym), szklanka mąki, pół kostki rozpuszczonej, wystudzonej margaryny (np. Kasia), łyżeczka proszku do pieczenia, 4 kostki gorzkiej czekolady (można dać więcej).
Jak przyrządzić?
Ubić pianę z białek, dodać cukier i chwilę ubijać z cukrem, dodać żółtka, mąkę z proszkiem i margarynę. Dobrze wymieszać. Wylać 2/3 ciasto do wysmarowanej i wysypanej mąką lub bułką tartą foremki, do reszty ciasta zetrzeć na tarce kostki czekolady, wymieszać, wylać resztę ciasta do formy, piec w temperaturze 190 stopni ok. 40 minut.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 50 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Jolcia |