Składniki:
paczka makaronu penne, pierś z kurczaka ok. 40 dag, serek topiony, śmietanka 30% ok. 400ml, suszone pomidory, oliwa z oliwek (2 łyżki).
Jak przyrządzić?
Makaron ugotować al dente, odcedzić. Pierś z kurczaka pokroić na kawałeczki, usmażyć w dwóch łyżkach oliwy z oliwek. Do usmażonego kurczaka dodać pokrojone w paski suszone pomidory, dolać śmietanę i dodać serek topiony. Smażyć, aż serek się rozpuści. Dodać ugotowany makaron i wymieszać.
Jak podawać?
W głębokich talerzach, posypaną tartym parmezanem i udekorowaną czarnymi oliwkami.
Kategoria dania | Pizza i kuchnia włoska |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4-6 |
Kaloryczność | wysoka |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | Bogusia |