Łosoś z grilla z warzywami

Przepis kulinarny

Składniki:

jeden łosoś patroszony, papryka kolorowa, czosnek, cukinia, cebula, por, cytryna, sól, pieprz, ewentualnie inne ulubione przyprawy do ryb.

Jak przyrządzić?

Łososia umyć, pozbawić zbędnych płetw i ewentualnie głowy, umyte i rozdrobnione (posiekane lub starte na tarce) warzywa wymieszać z sokiem z połówki cytryny, posolić i popieprzyć obficie, jeśli ktoś lubi bardziej pikantnie, może dodać jedną pokrojoną papryczkę chilli. Wymieszane warzywa wcisnąć do środka łososia, łososia ułożyć na folii aluminiowej, lekko posolić i polać oliwą z oliwek, zawinąć i piec do miękkości na grillu.

Potrzebne przybory:

Folia aluminiowa no i oczywiście grill z węglem drzewnym.

Jak podawać?

Wg upodobań, ale dla mnie konieczny do tego jest sos czosnkowo - koperkowy.

Uwagi:

Można ułożyć łososia np. w gęsiarce między warstwami warzyw i piec w piekarniku.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z grilla
Trudnośćprosty
Autorzetor

Łosoś z grilla z warzywami: Podobne przepisy

Łosoś z grilla z warzywami: wypróbuj również

Powiązane Tematy