Składniki:
1 filet z piersi kurczaka, 1 pomidor, 1 paczka ryżu, 1 malutka kostka masła, 1 mała śmietana 18%, 1 jajko, pół szklanki mąki, pół szklanki bułki tartej, około 100 dag sera żółtego, jedna mała papryka, szczypta soli, szczypta pieprzu, 1 cytryna, olej.
Jak przyrządzić?
Dzielimy filet na dwa cienkie kawałki, ser i paprykę kroimy w podłużne paski, które kładziemy na środek filetu. Dajemy kilka kropel cytryny na ser i zawijamy filet. Następnie obtaczamy go w mące, jajku i w bułce tartej i smażymy na patelni z olejem (musimy go co chwilę okręcać). Usmażony de volaille skrapiamy ponownie niewielką ilością cytryny. Gotujemy ryż, następnie podsmażamy go w niewielkiej ilości masełka do momentu kiedy zżółknie. Pomidor kroimy w trzy plastry, który układamy dachówkowato na talerzu, przyprawiamy solą i pieprzem i polewamy trochę śmietaną. SMACZNEGO :)
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 25 min. |
Autor | JinRey |