Ekspresowe ogórki małosolne

Przepis kulinarny

Składniki:

1 kg ogórków i tradycyjne przyprawy - czosnek, koper, chrzan i 1 plaska łyżka soli.

Jak przyrządzić?

Z ogórków odkroić końcówki, włożyć do worka foliowego (na wszelki wypadek w dwa), posypać solą, dodać przyprawy, wstrząsnąć aby wszystko się wymieszało, zawiązać worek i włożyć na noc do lodówki. Dobrze jeszcze w międzyczasie potrząsnąć woreczkiem i na rano są już gotowe.

Uwagi:

Przepis ten pochodzi z miasta Perm u stóp gór Ural. Jestem tu obecnie i jadłam tak przygotowane ogórki. Są super.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Trudnośćprosty
Autorleila

Ekspresowe ogórki małosolne: Podobne przepisy

Ekspresowe ogórki małosolne: wypróbuj również

Powiązane Tematy