Składniki:
Farsz:
2 marchewki, 2 cebule, 1-2 ząbki czosnku, sól, pieprz, można Vegetę.
Ciasto:
50 dkg wątróbki drobiowej, 1 surowa cebula, 3 jaja, 0,5 szklanki mleka, 1 łyżka kartoflanki, 1 łyżka zwykłej mąki, trochę Vegety.
Jak przyrządzić?
Wątróbkę zmiksować w mikserze, dodać do niego wszystkie składniki. Wymiksować to razem -powstanie rzadka masa. Smażyć naleśniki 5 szt. Na patelnię troszkę oliwy i do boju, ja przykrywam przy smażeniu te naleśniki bo trochę szybciej się smażą. Marchewkę i cebulę zmiksować na dość małe kawałeczki i udusić na oliwie, dodać wody jeśli trzeba. Wystudzić, połączyć majonezem (dość dużo majonezu). Smarować tym placki wątróbkowe. Udekorować górę torcika ogórkiem kiszonym, kaparami i małymi cebulkami o i jeszcze może być papryka konserwowa. Pycha! Ja nie lubię wątróbki, ale to jest pychota!
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | Klaudia77 |