Filet z kurczaka w krakersach - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

1 filet z kurczaka podwójny, 1 kubeczek jogurtu naturalnego, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz (do smaku-odrobina), 1 duża paczka krakersów solonych (ja używam lajkonik).

Jak przyrządzić?

Filet z kurczaka pociąć w paski, grubość dowolna, jak kto woli, posolić, doprawić pieprzem, zalać jogurtem i dodać pokrojone w plastry ząbki czosnku, to wszystko zostawić na noc; następnie w papierze pergaminowym wałkiem rozwałkować krakersy (nie wszystkie tylko po parę sztuk), wyjmować kawałki kurczaka z jogurtu, panierować w krakersach, następnie układać na blaszce bez tłuszczu, smażyć w piekarniku na 150 stopni około 20 minut.

Jak podawać?

Podaję to z frytkami i mizerią, ziemniaki gotowane z koperkiem tez pasują no i ryż oczywiście też.

Uwagi:

Jak masz dwa filety podwójne, użyj dużego kubeczka jogurtu.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
AutorAldona

Filet z kurczaka w krakersach: Podobne przepisy

Filet z kurczaka w krakersach: wypróbuj również

Powiązane Tematy