Składniki:
1 podwójny filet z kurczaka, 3 cebule, 1 mała cukinia (taka bez pestek), 1 duży pomidor, 1 kula sera mozzarella (200g) lub większa, sól, pieprz, estragon.
Jak przyrządzić?
Filety umyć i pokroić na małe kawałki. Włożyć do naczynia żaroodpornego. Posypać solą i pieprzem. Warzywa obrać, umyć i pokroić w cieniutkie półplasterki. Ułożyć kolejno na filetach:cebulę, cukinię - posypać solą i duuuużą ilością estragonu. Pomidory - ponownie sporo estragonu. Na sam wierzch ułożyć mozzarellę pokrojoną w cienkie plastry, tak aby zakryła warzywa. Wstawić do nagrzanego piekarnika: 180-20 stopni z termoobiegiem. Czas: 30-40 minut, aż ser się wspaniale zrumieni, a po kuchni rozejdzie wspaniały aromat.:)
Potrzebne przybory:
Naczynie do zapiekania.
Jak podawać?
Na gorąco rzecz jasna. Najlepiej bezpośrednio w naczyniu żaroodporynm w specjalnym koszyku.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Kaloryczność | raczej niska |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | Stokrotka |