Składniki:
BISZKOPT:
4-6 jajek, 1 szklanka cukru, 1 szklanka mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 litr soku pomarańczowego w kartonie.
MASA:
3 budynie waniliowe (śmietankowe), 3 szklanka soku pomarańczowego.
INNE
2 bite śmietany (Śnieżki), 3 łyżeczki żelatyny rozpuścić w ½ szkl. wody.
Jak przyrządzić?
BISZKOPT: (piec ok. 40 min., 170 stopni C). Biszkopt nasączyć 1 szklance soku (może być mniej soku).MASA:Ugotować budyń i gorący wyłożyć na biszkopt.INNELetnią żelatynę wlewać do bitej śmietany i miksować. Bitą śmietanę można posypać czekoladą.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | kamila |