Napis „bez konserwantów” to tylko chwyt marketingowy. Wybierając sok, patrz na kolor

Badania pokazały, że mętny sok ma więcej wartościowych substancji.

Dietetycy zalecają codzienne picie soku jako zamiennika dla jednej z pięciu porcji warzyw i owoców. Unijne normy zadbały, by produkty opisane jako sok nie zawierały chemii, aromatów, sztucznych barwników i konserwantów.

Jeśli chcemy wzmocnić odporność, dodać sobie energii i opóźnić procesy starzenia, powinniśmy wybrać sok pomarańczowy. Marchwiowy poprawi wzrok i koloryt cery oraz podniesie odporność, jabłkowy reguluje trawienie i wzmacnia serce, grejpfrutowy przyśpieszy przemianę materii, a żurawinowy ochroni przed zakażeniami bakteryjnymi.

 Jak nie dać się oszukać producentom i wybrać najlepszy produkt? Ważny jest jego kolor. Badania pokazały, że mętny sok ma więcej wartościowych substancji. Wystrzegajmy się też dodatku cukru.

 Źródło: TVN Style

Źródło zdjęć: Shutterstock 

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

MŁODZI OJCOWIE chętniej opiekują się dziećmi. Wszystko dzięki DŁUŻSZEMU URLOPOWI Pestki - niedoceniany składnik winogron. Dlaczego warto je jeść? Jak powstają skórzane meble? Jednym z etapów jest moczenie w krowim moczu Ostatni CZAS NA ODCZULENIE dla alergików. Zostało tylko kilka dni Niewiarygodny strzał z łuku stopami. Jej partner ani drgnął Dip z KOZIEGO SERKA i awokado. Idealny jako dodatek do przekąsek Program do sporządzania portretów przestępców stworzył IDEAŁ PIĘKNA Wielkie oszustwo producentów. „Light” bardziej kaloryczne niż zwykłe produkty Cenny OLEJ. Pomoże pozbyć się centymetrów z brzucha POLSCY RAPERZY popisują się w sieci. Są wśród nich kobiety 25 najbardziej uzależniających produktów spożywczych Jak rozmawiać z partnerem o seksie? Róbmy to poza sypialnią