Składniki:
grzyby leśne, cebula, pierś z kurczaka, przyprawa curry, koperek, masło, sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Gotujemy pokrojone grzyby leśne (moje preferencje w tej potrawie to podgrzybki i opieńki - te drugie z uwagi na nieco pieprzny smak) w niedużej ilości wody, tak aby został nam dość gęsty wywar. Grzyby lekko solimy, bo potem nie przejdą solą na patelni. Pierś kroimy w kostkę lub paski - jak kto woli, cebulę w kostkach szklimy na patelni, wrzucamy kurczaka, przyprawiamy solą, pieprzem i curry. Tak smażymy. Grzyby leśne dodajemy wraz z wywarem, aby zrobił się sos. Dodajemy nieco masła. Podstawą w tej potrawie jest poszatkowany koperek. On i curry nadają potrawie specyficzny smak.
Jak podawać?
Ja osobiście z ziemniakami.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 45 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Dawid |