Składniki:
25 dag makaronu świderki, brokułów, szklanka mleka, cebula, pół serka topionego, łyżeczka mąki, ½ szklanki startego sera, pieprz ziołowy, sól, Vegeta, majeranek, tymianek, bazylia, oregano, estragon, olej.
Jak przyrządzić?
Makaron gotujemy w osolonej wodzie i odcedzamy. Brokuły dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na tłuszczu, doprawiamy Vegetą i pieprzem ziołowym. Dodajemy brokuły i chwilę smażymy. Mleko podgrzewamy i rozpuszczamy w nim serek topiony, łyżeczkę mąki i przyprawy, cały czas mieszając aby nie było grudek. Sos wlewamy do brokułów z cebulą. Zagotowujemy i zagęszczamy startym serem. Podajemy z makaronem.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Autor | maja |