Składniki:
2 piersi z kurczaka, cebula, ocet jabłkowy, magii, 2 ziela angielskie, pieprz czarny świeżo mielony, mąka.
Jak przyrządzić?
Pierś kroimy na kawałki jakie chcemy, cebulę w piórka [cienko], ziele angielskie, to wszystko smażymy na oleju. Pierś na 30 minut przed smażeniem skrapiamy obficie octem jabłkowym, podlewamy wodą, pod przykryciem 15 minut, dodajemy przyprawy i zagęszczamy mąką z wodą. Nie zapomnij o magii, ja tą potrawę podaję z ziemniakami i zamiast surówki daje brzoskwinie z puszki pycha, albo tartą surową marchew z cukrem i pomarańczami i parzonymi rodzynkami.
Uwagi:
Tą potrawę możesz podać ozdobioną, weź pomidor i zacznij obierać go jak jabłko, z skórki jaka zostanie ci w rękach zwiń ślimaczki, dodaj listki pietruchy, wyjdzie róża, możesz takie ślimaczki zrobić z surowych ziemniaków i zapiec je w piekarniku tak długo jak końcówki zrobią się przypalone.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Autor | pancia 7302 |