Składniki:
Żeberka 3 kg, sos barbecue 250ml - około 6 sztuk, keczup 500 ml, czerwona papryka w proszku 120 gr, sól, pieprz 2 małe łyżeczki, 10 kostek cukru.
Jak przyrządzić?
Żeberka przyprawiamy solą, papryką i pieprzem. Wkładamy do piekarnika przykrywając żeberka folia aluminiową, pieczemy około 80 minut w temp. 180 stopni C.
Przygotowanie sosu: barbecue wlewamy do 2 l garnka jak i keczup, mieszamy na wolnym gazie i dodajemy cukier. Smacznego pozdrawiam.
Uwagi:
Potrawa jest też na danie główne super dla miłośników ostrej kuchni proponuję tabasco lub sos barbecue hot.
Kategoria dania | Dania z grilla |
---|---|
Czas przygotowania | 90 min. |
Trudność | średni |
Porcje | 6 |
Autor | Augustynowicz Adam |