Składniki:
Ciasto: 6 jaj, 1 margaryna, 6 łyżek oleju, 1 1/2 szklanki cukru pudru, 2 szklanki mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 kisiel czerwony, 1/2 szklanki mleka, 4 łyżki kokosu, 2 łyżki kakao.
Masa serowa: 70 dag zmielonego sera, 3/4 kostki margaryny, 1 1/2 szklanki cukru, 4 jajka, sok z cytryny, budyń śmietankowy.
Jak przyrządzić?
Ciasto: Margarynę utrzeć z cukrem. Dodać żółtka i resztę składników - na końcu ubitą pianę z białek. Ciasto podzielić na 4 części: do I części dodać kisiel czerwony, do II części dodać 2 łyżki kakao, do III części dodać 4 łyżki kokosu, IV część pozostaje bez dodatków. Układać ciasto na formę porcjami (łyżką), na przemian i piec w temp. 180 stopni C przez 30 min. Po upieczeniu przekroić 1 lub razy i przełożyć masą serową.Masa serowa: Wszystko wymieszać i smażyć na ogniu około 5 minut. Pod koniec smażenia dodać 1 budyń śmietankowy, rozpuszczony w 1/4 szklanki wody.
Potrzebne przybory:
Garnek, mikser, trzepaczka, miska.
Jak podawać?
Do kawy.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 150 min. |
Trudność | średni |
Porcje | wiele |
Autor | Alice |