Składniki:
Filet z soli - 500 g, mąka pszenna - 150 g, cebula - 150 g, pomidory św. - 200 g, śmietana 22% - 400 g, masło - 50 g, sól, pieprz, bazylia, tłuszcz do smażenia.
Jak przyrządzić?
Filet z soli przyprawić solą i pieprzem, obtoczyć w mące i smażyć na złoty kolor. Do osobnego rondelka dać masło i pokrojoną w kostkę cebulę, zeszklić. Pomidory obrać ze skórki, pokroić w drobną kostkę i dać do cebuli. Wszystko razem dusić jakieś 3 minutki, doprawić solą i pieprzem. Wlać śmietanę i dusić do zgęstnienia sosu. Pod koniec dodać rozkruszoną bazylię lub świeżą pokrojoną. Podawać z ziemniakami purre i zieloną sałatą.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | eduszo |