Składniki:
2 puszki tuńczyka, 2 kubki gęstej śmietany, pęczek pietruszki, kilka ząbków czosnku, łyżka oliwy, makaron.
Jak przyrządzić?
Odsączyć tuńczyka z zalewy, podgrzać oliwę na patelni, dodać tuńczyka, kiedy się podgrzeje, dodać posiekaną pietruszkę i czosnek wedle uznania, odczekać pół minutki, zalać śmietaną, podgrzewać jeszcze 3-4 minuty, żeby śmietana zabulgotała - podawać z grubym makaronem, najlepiej muszelkami.
Uwagi:
Najdłużej, tak naprawdę, czeka się na ugotowanie makaronu - świetny szybki obiad i im więcej czosnku, tym lepiej, ale to już wedle smaku :) smacznego!!!!!
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 3-4 |
Przybliżony koszt | 12 zł |
Autor | malinam11 |