Składniki:
3 opakowania jasnego budyniu, 4 żółtka, 2-3 szklanki surowego mleka, ¾ szklanki cukru, cukier waniliowy, pół kostki margaryny, 15 dag biszkoptów, 2-3 opakowania galaretki, owoce (z wyjątkiem kiwi i ananasa), 2 łyżeczki kakao.
Jak przyrządzić?
Utrzeć żółtka z cukrem i cukrem waniliowym. W oddzielnym naczyniu wymieszać budynie z mlekiem, wlać do utartych żółtek i mieszając gotować przez chwilę. Odstawić i wystudzić. Utrzeć margarynę i nie przerywając ucierania dodawać po łyżce wystudzoną masę. Połowę kremu włożyć do tortownicy, wyłożonej biszkoptami. Do drugiej części masy dodać kakao (jeżeli ktoś nie lubi kakao, może być to masa biała tzn. bez kakao wtedy całą masę wykładamy na biszkopty) i dokładnie zmiksować. Masę kakaową nałożyć na białą. Następnie wetknąć w masę biszkopty (na sztorc). Między biszkoptami ułożyć warstwę owoców. Zalać jedną z galaretek i wstawić do lodówki. Gdy zastygnie wylać następną.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | kamila |