Składniki:
8 jaj, 28 dag cukru kryształu, 16 dag maki pszennej, 4 dag kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 20 dag kokosu, 5 białek, 1 szklanka cukru zwykłego, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 5 żółtek, cukier waniliowy, 3 łyżki mąki zwykłej, 1 budyń śmietankowy lub waniliowy (bez cukru), 2 szklanki mleka, 3/4 szklanki cukru, 1 kostka masła, 3 dag cappuccino w proszku o smaku waniliowym.
Jak przyrządzić?
I ciasto:
Przygotować biszkopt. Po upieczeniu przekroić na 2 części.
II ciasto:
Białka ubić z cukrem. Dodać kokos z proszkiem do pieczenia i lekko wymieszać. Piec na złoty kolor w temp. 160-180 stopni C przez 30 min.
Masa:
Mleko, cukier, budyń, mąkę, cukier waniliowy i żółtka zmieszać i ugotować budyń. Masło utrzeć na puch, dodać wystudzony budyń oraz kawę, ciągle ucierając.
Przełożenie placka:
I ciasto - masa - II ciasto - masa - I ciasto - polewa.
Potrzebne przybory:
Miska, trzepaczka, garnek, mikser.
Jak podawać?
Do kawy.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | średni |
Porcje | wiele |
Autor | Alice |