Składniki:
2 szklanki mąki, 15 dag margaryny, 12 dag cukru pudru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżki kwaśnej śmietany, 4 białka, 20 dag cukru, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 15 dag kokosu, sok z 1 cytryny, 4 jaja, 12 dag cukru pudru, 15 dag orzechów mielonych lub siekanych, 1 łyżka bułki tartej, 1 łyżka mąki pszennej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżka kakao, 1 kg jabłek, 1 szklanka cukru.
Jak przyrządzić?
Ciasto kruche:Zarobić ciasto kruche.Ciasto kokosowe:Białka ubić i dodać cukier. Dodać mąkę z kokosem i sok z cytryny.Ciasto orzechowe:Przygotować jak biszkopt.Masa jabłkowa:Jabłka obrać ze skórki i zetrzeć na grubej tarce. Smażyć z cukrem i przestudzić.Przygotowanie do pieczenia:Foremkę wyłożyć równo ciastem kruchym. Nałożyć warstwę jabłek. Wylać na jabłka ciasto kokosowe. Przykryć ciastem orzechowym. Piec w temp. 180 stopni C przez 40-50 min. Po upieczeniu dekorować polewą.
Potrzebne przybory:
Stolnica, wałek, miska, trzepaczka, garnek, mikser.
Jak podawać?
Do kawy.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | średni |
Porcje | wiele |
Autor | Alice |