Składniki:
6 jaj, 1 szklanka cukru, 1 szklanka mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżki kakao, 1 kisiel wiśniowy, 1 kg sera, 1 kostka margaryny, 1 szklanka cukru, 1 budyń śmietankowy, 6 jaj, bakalie.
Jak przyrządzić?
Ciasto: Przygotować ciasto jak na biszkopt i podzielić na 2 części: I dodać kakao, II dodać kisiel. Piec oddzielnie w temp. 160 stopni C przez 30 min.
Margarynę utrzeć, dodać cukier i stopniowo po 1 żółtku. Z białek ubić pianę i dodać do sera z budyniem i bakaliami. Lekko zamieszać i podzielić na 2 części.
Przygotowanie do pieczenia:
W biszkoptach wyciąć kółka. Przełożyć kółka różowe do brązowego placka i odwrotnie. Na ciasto ciemne z różowymi kółkami wylać pól sera i przykryć ciastem różowym. Na ciasto różowe z kółkami brązowymi wylać resztę sera i wyrównać.
Piec w temp. 180 stopni C przez 45-50 min.
Potrzebne przybory:
Miska, trzepaczka, garnek, mikser, łyżka drewniana.
Jak podawać?
Do kawy.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | średni |
Porcje | wiele |
Autor | Alice |