Składniki:
Filet z pangi - 0,5 kg, mąka pszenna - 150 g, cebula - 150 g, ogórek zielony - 200 g, śmietana 22% - 400 g, masło - 50 g, tłuszcz do smażenia, sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Filet z pangi przyprawić solą, pieprzem. Obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Na osobnej głębokiej patelni dać masło i pokrojoną w kostkę cebulę. Smażyć chwilkę, żeby się zeszkliła, a nie zrumieniła. Dodać starty na grubych oczkach zielony ogórek. Podsmażyć to wszystko z jedną minutkę. Dodać śmietanę i dusić do zgęstnienia. Doprawić solą i pieprzem. Filet z pangi polać sosem i podawać z ziemniakami purre i sałatą lodową.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | eduszo |