Składniki:
4 jajka, 1 szklanka cukru, 1 cukier waniliowy, 1 łyżeczka cynamonu, 1 płaska łyżeczka sody, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 3/4 szklanki oleju, 2 szklanki mąki, 5 jabłek, 1 opakowanie bakalii.
Jak przyrządzić?
Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać mąkę, sodę, proszek do pieczenia i olej. Wymieszać. Jabłka obrać i pokroić w kostkę (można oprószyć mąką) i dodać do ciasta razem z bakaliami. Podłużną prostokątną blaszkę wysmarować tłuszczem, posypać bułką tartą. Wlać do niej ciasto. Piec w temp. 220 stopni C przez 30 - 40 minut.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | Wioletka |