Składniki:
1/2 kg mąki, 1 kostka margaryny, 1 cukier waniliowy, 25 dag cukru pudru, 3 łyżeczki proszku, 8 żółtek, 3 łyżki kwaśnej śmietany, 1 kg sera białego, 20 dag cukru pudru, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 1 budyń, 1 szklanka kwaśnej śmietany, 8 białek.
Jak przyrządzić?
Zarobić ciasto jak kruche. Podzielić je na trzy części: do jednej części dać 3 łyżeczki kakao, dwie części pozostawić jasne. Ser zemleć i utrzeć z cukrem pudrem. Białka ubić na pianę i lekko wymieszać z resztą składników. Wymieszać z serem.Przygotowanie do pieczenia:Ciasto białe - ser - ciemne ciasto - ser - ciasto białe. Piec w temp. 200 stopni C przez 50-60 min.
Potrzebne przybory:
Stolnica, wałek, długi nóż, miska, trzepaczka, garnek, mikser.
Jak podawać?
Do kawy.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | średni |
Porcje | wiele |
Autor | Alice |