Składniki:
ziemniaki ok. 1 kg, 0,5 kg mięsa mielonego, 0,5 kg kapusty kiszonej, śmietana, 2 jajka surowe, sól, pieprz, kminek.
Jak przyrządzić?
Ziemniaki pokroić w talarki i obgotować ok. 2-3 minut, kapustę ugotować z kminkiem, doprawić do smaku solą i pieprzem, mięso podsmażyć i również doprawić. Jajka połączyć ze śmietaną. Na spód wysmarowanego naczynia wyłożyć 1/2 ziemniaków, warstwę polać śmietaną, następnie kapustę, również polać śmietaną, następnie mięso + śmietana, koniec drugą część ziemniaków + śmietana. Przykryć i zapiekać ok. godziny w piekarniku na 180 stopni. Smacznego!
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Autor | marta |