Ananasek (autor Alice)

Przepis kulinarny

Składniki:

Masa budyniowa:
1 puszka ananasów, 1 budyń śmietankowy lub waniliowy.
Piana:
1/2 szklanki białek, 1/2 szklanki cukru kryształu, 15 dag wiórek kokosowych.

Jak przyrządzić?

Upiec jasny biszkopt. Z puszki ananasów odlać sok.Na soku ugotować budyń śmietankowy lub waniliowy.Owoce ananasa pokroić w kostkę, połączyć z budyniem i przestudzić. Białka ubić z cukrem. Dodać kokos i lekko wymieszać. Przełożenie placka: Biszkopt - masa budyniowa - piana. Zapiec na złoty kolor w temp. 180 stopni C.

Potrzebne przybory:

Miska, trzepaczka, łyżka drewniana, garnek.

Jak podawać?

Do kawy.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćśredni
Porcjewiele
AutorAlice

Ananasek (autor Alice): Podobne przepisy

Ananasek (autor Alice): wypróbuj również

Powiązane Tematy