Składniki:
Masa budyniowa:
1 puszka ananasów, 1 budyń śmietankowy lub waniliowy.
Piana:
1/2 szklanki białek, 1/2 szklanki cukru kryształu, 15 dag wiórek kokosowych.
Jak przyrządzić?
Upiec jasny biszkopt. Z puszki ananasów odlać sok.Na soku ugotować budyń śmietankowy lub waniliowy.Owoce ananasa pokroić w kostkę, połączyć z budyniem i przestudzić. Białka ubić z cukrem. Dodać kokos i lekko wymieszać. Przełożenie placka: Biszkopt - masa budyniowa - piana. Zapiec na złoty kolor w temp. 180 stopni C.
Potrzebne przybory:
Miska, trzepaczka, łyżka drewniana, garnek.
Jak podawać?
Do kawy.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | średni |
Porcje | wiele |
Autor | Alice |