Składniki:
biała kapusta, czerwona kapusta, pekińska kapusta
(1:1:1); twardy żółty ser, ser pleśniowy, ser feta (1:1:1); twój ulubiony sos sałatkowy; posiekana natka pietruszki.
Jak przyrządzić?
Kapusty poszatkować w paski; czerwoną sparzyć; białą posolić i poczekać aż puści sok, odcisnąć,w ogromnej salaterce układać warstwami kapusty - 3 warstwy; każdą posypujemy jednym rodzajem utartego sera; polewamy ulubionym sosem sałatkowym i posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Jak podawać?
Z ogromnej michy na odpowiedni talerzyk, wedle apetytu, smacznego.
Uwagi:
Salaterka powinna być przezroczysta; czerwona kapusta powinna stanowić środkową warstwę, a ser pleśniowy posypany na wierzchu. Zanim uraczycie Wasze podniebienie, nacieszą się oczy. Sałatka nie tylko smakuje, wygląda kolorowo i może robić za element ozdobny na stole.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Autor | ewka |